.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Руснаците чакат тези коли през 2023 г. въпреки забраната за вноса им

Заради войната в Украйна повечето автомобилни марки се изтеглиха от руския пазар. Но въпреки това има канали, през които вносът на автомобили продължава въпреки забраните на ЕС и САЩ.

Един от най-чаканите моделите за новата 2023 г. е седмото поколение Ford Mustang. Интересно е да се отбележи, че моделът никога не е внасян официално от местния дилър на Ford, но се е доставял редовно през неоторизирани търговци.

Новият Mustang остава верен на себе си, с разпознаваема каросерия и възможност за избор на V8 двигател. От Ford обещават той да бъде над 500 к.с. за версията Dark Horse, която ще бъде с 6-степенна механична скоростна кутия Tremec, самоблокиращ се диференциал, спортно окачване и аеродинамичен бодикит.

Разбира се, Mustang ще се продава и с базовия 2,3-литров четирицилиндров двигател EcoBoost, комбиниран с 9-степенен автоматик. Продажбите в САЩ са планирани за средата на лятото, така че в Русия ще се появи най-рано преди следващата зима.

Toyota има завод в Санкт Петербург, който обаче вече не работи и скоро вероятно няма и да проработи именно заради военния конфликт. Но дори без местно производство руснаците ще получат новата Toyota Crown чрез внос, заобикалящ забраните.

Моделът ще се продава в 40 страни по света, официално без Русия, така че вариантите за внос не са един или два.

Интересно, но и преди войната в Украйна Alfa Romeo нямаше официално представителство в Русия. Но това не значи, че във федерацията не се продават колите на италианската марка. Един от най-очакваните модели през новата година е Alfa Romeo Tonale.

В Русия цената на Tonale ще бъде около 3 милиона рубли или около 74,3 хил. лв. Това е първият сериен хибрид на Alfa Romeo, като моделът ще се предлага и във вариант само с ДВГ.

Honda също напусна руския пазар, но популярността на CR-V в страната е доста висока. Руските клиенти на японския кросоувър ще очакват новото шесто поколение, което вече се произвежда, така че до няколко месеца трябва да се продава и в Русия.

Всичко казано за производителите по-горе може да бъде написано и за BMW. Баварската марка също спря продажбите си в Руската федерация, но клиентите на BMW ще очакват в страната да се появят най-новите модели, сред които е и нестандартния XM.

Това е първият SUV, разработен изцяло от BMW M. Той е с хибридно задвижване, комбиниращо 29,5 kWh батерия, електромотор със 193 к.с. и 4,4-литров V8 би-турбо двигател с 498 к.с. По-късно ще се появи по-мощен вариант XM Label Red със 748 к.с.

Електрическата Kia EV9 няма как да се продава официално в Русия, но това ще бъде един от най-търсените електромобили. Руснаците казват, че ще го доставят чрез „паралелни вносители“.

Корейският кросоувър е 7-местен, има задвижване на четирите колела и мощност до 600 к.с. Пробегът му е около 500 км, а за половин час може да заредите батериите от 10 до 80%.

Докато повечето марки са преустановили продажбите си в Русия от Ferrari не са направили подобен ход. Но дори и това да се случи първият кросоувър от Маранело ще достигне по един или друг начин руския пазар.

Ferrari Purosangue ще бъде най-голямата новост през тази година и със сигурност богати руснаци ще искат да го притежават.

Ferrari Purosangue е с атмосферен 6,5-литров V12, мощен 725 к.с. и има задвижване на четирите колела. От 0-100 км/ч ускорява за 3,3 секунди и може да развие 310 км/ч. Подобно на GTC4Lusso има малка 2-степенна скоростна кутия на предната ос, предаваща при ниска скорост част от въртящи момент към предните колела. Основната трансмисия е 8-степенен автомат с двоен съединител.

Вижте още

Какво да очакваме от следващото Audi S4

Новото Audi S4 трябва да бъде готово през 2024 г., като прототипи на модела вече …