.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Създадоха съвместна компания Bugatti Rimac

Porsche, Bugatti и Rimac пишат нова глава в историята на автомобилната индустрия. На 1 ноември, по-малко от четири месеца след като беше обявен за първи път, един от най-интересните проекти за сътрудничество в света на автомобилостроенето започна да развива бизнес под новата си структура.

Съвместното предприятие Bugatti Rimac ще бъде базирано в Света Неделя (Хърватия). Негов главен изпълнителен директор ще бъде пионерът на електрическите хиперавтомобили Мате Римак, основател и главен изпълнителен директор на Rimac Automobili.

Porsche AG ще играе важна роля като стратегически партньор. Bugatti Rimac ще бъде собственост на Rimac Group (55%) и Porsche AG (45%).

В рамките на съвместното предприятие Bugatti и Rimac Automobili ще продължат да работят като независими марки и производители и ще запазят съответните си производствени обекти в Загреб (Хърватия) и Молсхайм (Франция), както и своите канали за дистрибуция.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …