.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Създадоха уникален Bentley Bentayga Space Edition

Bentley Orlando мобилизира талантите в подразделението на Mulliner на Bentley да разработят единствена по рода си версия на кросоувъра Bentayga, наречена Space Edition.

Уникалният модел, разработен на основата на Bentayga Speed, се предлага окраска Cypress, заимствана от първото поколение на Continental GT (2003). Този цвят е комбиниран с елементи в гланцово черно покритие (в спецификацията Blackline) и видими въглеродни влакна, както и акценти в Orange Flame, които могат да бъдат открити и в салона на автомобила.

При влизане пътниците са посрещнати от осветени плочи на праговете, разкриващи планети, обикалящи около Слънчевата система, преди да заемат мястото си в салон, облечен в кожи Porpoise и Beluga, осигуряващ тъмен фон и нощ за цветни акценти (включително ярко оранжеви емблеми Bentley на седалките). Решетките на високоговорителите на аудиосистемата Naim for Bentley са изпълнени в сатенено черно покритие, а воланът и скоростният лост също са специално изработени.

Под капака на Bentley Bentayga Space Edition се намира 6,0-литровият агрегат W12 битурбо, който задвижва всички модели Bentayga Speed и чиято мощност от 635 к.с. и 900 Нм ще ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч само за 3,9 сек, преди да стигне максимална скорост до 306 км/ч.

„Space Coast в Централна Флорида отдавна се смята за врата към света за изследване на Вселената, така че космическите пътувания и изследване са идеалните теми за вдъхновение на уникалния автомобил“, обяснява Джоузеф Виерда, генерален мениджър на Bentley Orlando. „Точно както пространството е неограничено, възможностите за персонализиране с дизайнерския екип на Mulliner бяха ограничени само от нашето въображение.“

Bentley Bentayga Space Edition е един от 100-те специални проекта, които вече са направени от подразделението Mulliner от началото на годината, доказателство за непрекъснато нарастващия ентусиазъм на клиентите на британската марка за персонализирането на техните автомобила.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …