.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиери: SCG 003 Stradale и Competizione

Ако се чудите какви са тези коли ще трябва да започнем от там, че те са дело на Scuderia Cameron Glickenhaus. А това е екипът на екстравагантния милионер Джеймс Гликенхаус, който притежава базирания върху Ferrari Enzo уникат Ferrari P4/5.

Scuderia Cameron Glickenhaus

SCG 003S (Stradale) се явява като улична версия, докато SCG 003C (Competizione) е изцяло пистова модификация. Новите коли на Scuderia Cameron Glickenhaus са с карбонови шасита и V6 би-турбо двигател.

Scuderia Cameron Glickenhaus

Моторът за шосейната версия все още се разработва, докато за състезателната кола е с модифициран 3,5-литров би-турбо V6 на Honda, генериращ 530 к.с. при 6800 об/мин и 700 Нм при 4500 Нм. Мощността се предава към задните колела през секвенциална скоростна кутия. SCG 003C тежи точно 1350 кг, като теглото е разпределено в отношение 49:51. Колата стъпва върху 18-цолови джанти и е с двойно А-раменно окачване отпред и отзад и регулируеми KW амортисьори.

Scuderia Cameron Glickenhaus

От Scuderia Cameron Glickenhaus съобщиха, че SCG 003C може да бъде трансформирана в улична кола, като състезателната версия ще участва в „24 часа на Нюрбургринг”, докато първите екземпляри на SCG 003S ще бъдат доставени на клиентите до края на годината.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …