.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиери: SCG 003 Stradale и Competizione

Ако се чудите какви са тези коли ще трябва да започнем от там, че те са дело на Scuderia Cameron Glickenhaus. А това е екипът на екстравагантния милионер Джеймс Гликенхаус, който притежава базирания върху Ferrari Enzo уникат Ferrari P4/5.

Scuderia Cameron Glickenhaus

SCG 003S (Stradale) се явява като улична версия, докато SCG 003C (Competizione) е изцяло пистова модификация. Новите коли на Scuderia Cameron Glickenhaus са с карбонови шасита и V6 би-турбо двигател.

Scuderia Cameron Glickenhaus

Моторът за шосейната версия все още се разработва, докато за състезателната кола е с модифициран 3,5-литров би-турбо V6 на Honda, генериращ 530 к.с. при 6800 об/мин и 700 Нм при 4500 Нм. Мощността се предава към задните колела през секвенциална скоростна кутия. SCG 003C тежи точно 1350 кг, като теглото е разпределено в отношение 49:51. Колата стъпва върху 18-цолови джанти и е с двойно А-раменно окачване отпред и отзад и регулируеми KW амортисьори.

Scuderia Cameron Glickenhaus

От Scuderia Cameron Glickenhaus съобщиха, че SCG 003C може да бъде трансформирана в улична кола, като състезателната версия ще участва в „24 часа на Нюрбургринг”, докато първите екземпляри на SCG 003S ще бъдат доставени на клиентите до края на годината.

Вижте още

Следващото Lamborghini ще бъде електрическо?

Lamborghini току-що подаде името Revuelto в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Предстои ли …