.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Skoda Kodiaq е кросоувърът на 2017-та в България

На 19 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът Skoda Kodiaq спечели престижната автомобилна награда – Кросоувър на 2017 година в България.

Новият член в чешкото семейство взе отличието с преднина от 52 точки от подгласника си Jaguar F-Pace, като впечатли журито със своя дизайн, комфорт и забележително съотношение цена – качество.

Skoda Kodiaq е носител на всички характерни черти за марката Skoda: изключително обширно пространство в интериора, огромно багажно отделение и типичните Simply Clever решения, улесняващи ежедневието на водачите. За пълния комфорт на всички пътуващи, моделът предлага 5-местна и 7-места конфигурация с възможност за трети ред седалки.

Наред с това, Kodiaq e оборудван и с редица иновационни технологии – той е първият напълно свързан автомобил Skoda, благодарение на системата Skoda Connect, чрез която Kodiaq може да бъде изцяло синхронизиран със смартфон, давайки достъп до ценна информация за състоянието и показателите на автомобила или предоставяйки актуализирани данни от Google Streetview, актуална информация за отдалеченост на най-близката бензиностанция, заедно с цените на предлаганите горива в нея, и още ред други улесняващи ежедневието услуги на инфоразвлекателната система.

Simply Clever решения, които можете да намерите в Skoda Kodiaq са: виртуален педал за отваряне на багажника, електрическо управление на петата врата, LED светлини за осветяване зоната на влизане и волан с подгряване. Наред с тях, в услуга на водача са и иновативните системи Rear Traffic Alert – предупреждение при отпаркиране, системата Blind Spot Detect – детектор за наблюдение на мъртвата зона, както и системата Trailer Assist, която улеснява маневрите при паркиране с прикачено ремарке или каравана. Четирите камери за наблюдение дават пълна представа за всичко, което се случва около автомобила, осигурявайки на водача спокойствие и възможност за реакция във всяка ситуация.

Благодарение на 4х4 задвижването и Off-Road режима на шофиране, който работи при скорост до 30 км/ч, Kodiaq се справя и с по-екстремен терен. Режимът е проектиран, така че да настройва характеристиките на двигателя, електронните асистенти и системите за контрол на стабилността, така че лесно да се адаптира към терена. Активните функции се изобразяват на дисплея на информационно-развлекателната система. Останалите възможни режими на пътуване са: Normal, Comfort, Eco, Sport, Individual и Snow. Последният гарантира отлично управление на автомобила, дори върху повърхности с ниско сцепление. Най-мощният двигател в гамата на модела е дизелoв 2,0 TDI със 190 к.с.

Други иновативни системи, улесняващи шофирането са системата Smart Light Assist за динамично регулиране на дългите светлини и Traffic Jam Assist, която координира поведението на автомобила, копирайки движенията на заобикалящите го превозни средства.

Цените на Skoda Kodiaq стартират от 45 280 лв. до 69 560 лв. с ДДС.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …