.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Skoda няма да пуска комби на новата Fabia

Ръководството на Skoda реши да се откаже от разработването на новото поколение Fabia Combi, чието производство трябваше да започне през 2023 г.

Писмо с информация за отказа на новата Fabia Combi беше изпратено до персонала на завода в град Квасини, където производството на комби версията трябваше да започне след година и половина. Решението на ръководството на Skoda се дължи на желанието бързо да се съсредоточи върху развитието на електрически автомобили поради новия екологичен стандарт Евро 7, влизащ в сила през 2026 г.

Във връзка с това Skoda е принудена да изостави някои бъдещи модели с класически двигатели с вътрешно горене. Решението се дължи и на спада в продажбите на компактните комби модели, които губят популярност от хечбек и кросоувъри.

Skoda Fabia Combi трябваше да споделя повечето от основните компоненти със стандартната Fabia. Въпреки това инженерите трябваше да направят значителни скъпи промени в платформата MQB A0, за да я адаптират към комби варианта.

Серийното производство на новото поколение на хечбека Skoda Fabia започна в средата на лятото на 2021 г. Гамата от нови двигатели включва два 1,0-литрови атмосферни трицилиндрови бензинови агрегата с мощност 65 и 80 к.с. Също така автомобилът се предлага с два турбо двигателя със същия работен обем, генериращи 95 и 110 к.с. Топ модификацията на Fabia получи 1,5-литров четирицилиндров турбо мотор, развиващ 150 к.с.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …