.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Фейслифт и за Skoda Octavia Scout [2017]

Изцяло LED светлини и 7-степенна автоматична трансмисия са част от новостите при Skoda Octavia Scout 2017

Преди около два месеца Skoda показа обновената Octavia, но тогава запази да вдигне покривалото от спортните RS версии и по-проходимият Scout. Вчера ви показахме Octavia RS 2017, като сега наред е да хвърлим поглед и върху Skoda Octavia Scout 2017.

Не е изнената, че последният член на семейството на Octavia получава същите разделени предни свелини. Би-ксеноновите фарове отиват в историята и на тяхно място чехите предлагат изцяло LED светлини. Леки козметични промени получават и фаровете за мъгла и стоповете, но те са по-малко очевидни от новото оформление на светлините отред.

Споменаваме новия набор от алуминиеви джанти и продължаваме с другите новости около Octavia Scout 2017. Досега 2,0-литровият TDI двигател със 150 к.с. можеше да се поръчва единствено с 6-степенна ръчна скоростна кутия, но занапред той ще се предлага и в комбинация със 7-степенна атоматична трансмисия с двоен съединител. Бензиновият 1,8-литров TSI със 180 к.с. и по-мощният дизел 2,0 TDI със 184 к.с. остават в двигателната гама без промени.

Skoda Octavia Scout 2017 е с 30 мм по-висока от Octavia Kombi, като наред с това се отличава с предпазните си сребристи кори в предната и задната част. Те идват в стокова комбинация със защитни елементи по долната периферия на автомобила. В това число влизат небоядисаните пластмасови арки на калниците, страничните прагове и престилките на броните.

Част от стандартното оборудване е електронно-заключващите се диференциали на предната и задната оси. Тази оф-роуд функция прави Octavia Scout по-проходима, когато условията се усложнат.

Засега още няма официални снимки на интериора, но вече знаем, че Skoda ще включи в опциите подгряване на волана. Инфоразвлекателната система е обновена и разполага с тъчксрийн екран, чийто размер е увеличен от 6,5 на 8 инча (за нива на оборудване Bolero и Amundsen). При топ изпълнението Columbus дисплеят е още по-голям – 9,2 инча.

Интересна част от фейслифта на Octavia Scout са седалките с фунцкия „Thermo-Flux“. От време на време тя автоматично увеличава пропускливостта на въздух и влага, като допринася за комфорта в салона, независимо от климатичните условия отвън.

Подобно на комби версията, Scout може да погълне 610 литра багажен обем. При сгънати седалки капацитетът се увеличава до 1740 литра.

Цените на фейслифта на Scout ще бъдат оповестени на по-късен етап, но те ще бъдат близки до досегашния модел. Продажбите започват от началото на 2017-та.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …