.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Skoda разкри дизайна на новия седан Slavia

Вече са известни първите дизайнерски скици на новия бюджетен седан Skoda Slavia, който трябва да дебютира до края на 2021 г. Моделът е разработен специално за Индия, но по-късно трябва да достигне и до други страни.

Съдейки по изображенията, новият автомобил ще бъде изпълнен в типичния за Skoda стил с голяма радиаторна решетка с вертикални ламели, която визуално се комбинира с тесни диодни светлини.

Името на модела Slavia е заимствано от едноименните велосипеди и мотоциклети от края на 19 век Laurin & Klement, основани в Млада Болеслав от Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент. Впоследствие наследник на бизнеса на тази компания е фирмата Skoda.

По-рано чехите посочиха основните технически характеристики на новия седан, който ще се предлага с бензинови турбо двигатели TSI. Базовият агрегат ще бъде 1,0-литров турбо агрегат с мощност 115 к.с., а като алтернатива ще бъде предложен 1,5-литров четирицилиндров турбо мотор със 150 к.с. 

Първият двигател ще работи в комбинация с шестстепенна ръчна скоростна кутия или с автоматична със същия брой предавки. Топ двигателят ще има само седемстепенна роботизирана трансмисия  DSG с два съединителя.

Базовото оборудване ще включва шест въздушни възглавници, виртуално арматурно табло, камера за задно виждане и голям брой електронни асистенти.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …