.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Следващото Lamborghini ще бъде електрическо?

Lamborghini току-що подаде името Revuelto в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Предстои ли нов модел?

Както знаем, всички производители сега са принудени от Европейския съюз да електрифицират гамите си колкото е възможно повече. Първо от регулацията CAFE, която санкционира марките, които отделят твърде много CO2, а след това и от пълната забрана за продажба на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Радикалната мярка има за цел Старият континент да намали замърсяващите емисии с 55% през следващото десетилетие. Следователно нито една марка не е пощадена, дори най-луксозните и тези, чийто каталог е съставен само от спортни модели.

Bentley и Aston Martin обявиха, че цялата или поне голяма част от тяхната гама ще бъде електрическа до 2030 г. Lamborghini обаче изглежда не бързо много-много. Компанията от Сант‘Агата Болонезе все още не е обявила краен срок кога да спре продажбата на нови коли с вътрешно горене. От друга страна тя съобщи, че появата на първия си модел с нулеви емисии е планиран за 2030 г. Това изглежда доста далеч във времето, но изглежда, че екипите на марката вече работят по него.

Журналистите от CarBuzz успяха да се доберат до информация, която може да бъде името на бъдещия автомобил. Lamborghini подаде името Revuelto в Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост само преди няколко дни. Името този път не е на бик, както е в останалата част от гамата, а означава „непокорен“ или „много бърз“.

Името е регистрирано в няколко категории, включително класове 9 и 12 според EUIPO, които включват „електрически батерии, предназначени за захранване на електрически автомобили“, както и всички електрически превозни средства като цяло. Класовете 25 и 28 се отнасят до стоки, свързани с автомобили, което от друга страна е съвсем логично.

За момента няма официална информация за новия модел, който трябва да види бял свят след няколко години. Все още не е известно дали ще бъде под формата на класическо купе или SUV.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …