.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Sony и Honda ще правят заедно автомобили за Европа

Sony и Honda се договориха да създадат съвместна компания, която ще разработва и произвежда електрически автомобили за европейския пазар. Като се позовава на собствен източник, съобщава Automotive News Europe.

Новото смесено дружество, което ще се казва New Company, трябва да стартира преди края на тази година. Като част от споразумението, Honda ще обнови един от производствените си обекти, където ще сглобяват автомобили върху собствената платформа на Sony. Серийното производство трябва да започне до 2025 г.

Sony разработва свой собствен електрически автомобил от няколко години. И така, в началото на 2020 г. японският производител на електроника показа седана Sony Vision-S 01, а в началото на тази година компанията представи кросоувъра Sony Vision-S 02 със салон за седем души.

И двата прототипа са оборудвани с два електромотора (по един на всяка от осите), които заедно развиват 544 к.с.. Например, седанът Sony Vision-S 01 е в състояние да ускори от място до 100 км/ч за 4,8 сек, а максималната му скорост е 240 км/ч.

Sony не е единственият производител на електроника, който се интересува от разработката на автомобили. Например китайските компании Huawei, Oppo, Xiami, както и IT гигантът Baidu развиват свои проекти в тази посока.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …