.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Спойлер за Lexus LC Coupe, вдъхновен от авиацията

Собствениците и бъдещите купувачи на автомобила Lexus LC вече могат да оборудват своя автомобил с нов аеродинамичен придатък, създаден специално за него: XXL спойлер, вдъхновен от авиацията.

Това извисяващо се крило (широко е 2 м) е разработено в сътрудничество с Yoshihide “Yoshi” Muroya, японски пилот за висш пилотаж, и вече познато в Lexus LC Aviation Special Editions (2020) и Lexus LC Inspiration Series, които се продават в Съединените щати от януари 2021 г.

Партньорството с Yoshihide Muroya не е ново, тъй като Lexus си сътрудничи с японския шампион от 2016 г. Конструкторите и инженерите на японския производител участваха сериозно в подготовката на самолета Muroya (Zivko Edge 540 v3) в областта на аеродинамиката, охлаждането и ергономичността. Благодарение на сътрудничеството японският пилот победи през 2017 г. в световния шампионат Red Bull Air Race.

Спойлерът на Lexus LC Coupe е изработен от алуминий, преди да бъде направен в окончателната си форма от подсилени с пластмаса въглеродни влакна. Конструкцията му предлага както лекота, така и здравина. Дизайнът му е вдъхновен от перките, намиращи се на реактивните самолети, а формата му трябва да увеличи максимално аеродинамичните характеристики на японското купе.

Спойлерът с лаково покритие се предлага на пазара чрез програмата за персонализиране на Lexus, наречена Lexus Bespoke Build.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …