.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Спряха поръчките за Ford Focus 2022 заради части

Новият Ford Focus е засегнат от недостиг на части поради продължаващата криза в Украйна, което означава, че в момента не може да бъде оборудван с най-добрата информационно-развлекателна система, съобщава Ford.

Американският производител потвърди, че недостигът на части засяга новите, обновени автомобили Focus, които трябваше да бъдат доставени по-късно тази година.

Focus трябва да получи множество технологични обновявания, заедно с леко освежаване на стила като част от фейслифта, включително въвеждането на новата система Sync 4 на компанията.

„В резултат на продължаващата война в Украйна, един от нашите доставчици на части за обновения Focus посочи, че не е в състояние да задоволи търсенето на части. Тези части се отнасят до 13,2-инчовия Sync 4 екран, който е част от актуализирания Focus“, посочват от Ford. Автомобилите, оборудвани с по-малкия 8,0-инчов сензорен екран, не са засегнати. Ford потвърди, че е в процес на търсене на нов доставчик на части.

„Доставките на тези части ще бъдета преместени на ново място в Европа, но докато това не започне да работи, 13,2-инчовият екран със Sync 4 няма да бъде достъпен за клиентите“, се казва в информацията.

„Ще продължим да произвеждаме обновенияFocus с 8.0-инчов екран. Извиняваме се на клиентите за неудобството, което това ще причини, но вярваме, че ще разберат извънредните обстоятелства.”

Ford казва също, че работи върху това как може да изглежда акуалното оборудванеи че проблемът е временен.

Новата система въвежда интегрирани контроли за отопление и вентилация и по-ефективен потребителски интерфейс, както и Apple CarPlay и Android Auto, разпознаване на говор и актуализации на софтуера по въздуха.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …