.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Stellantis и Samsung правят батерии заедно

За да електрифицира всички свои марки в Северна Америка Stellantis възнамерява да изгради мрежа от множество фабрики за батерии. Онзи ден групата подписа договор с LG Energy Solution за 2024 г., а днес сключи подобно споразумение с отдела за батерии на Samsung за 2025 г. И в двата случая става дума за създаване на съвместно предприятие и изграждане на нова централа.

През юни Samsung SDI показа своите батерийни системи на InterBattery 2021 в Сеул. Продуктите на Samsung се използват от BMW, Ford, Lucid Motors и Volkswagen, като скоро към тях ще се присъединят и марките от групата на Stellantis.

„С мрежа от фабрики за батерии ние ще спечелим конкуренцията и в крайна сметка ще станем лидери на пазара на електрически автомобили в Северна Америка“, каза Карлос Таварес.

Местоположението на новото съоръжение, където ще се установи Samsung SDI, все още не е определено, а самата сделка изисква одобрение от регулаторите. Независимо от това Stellantis казва, че „постига значителен напредък“ в производството на батерии за своите монтажни предприятия в САЩ, Канада и Мексико. До 2030 г. хибридите и електрическите автомобили трябва да представляват 40% от американските продажби. За тази цел до 2025 г. са планирани инвестиции в размер на над 30 млрд. евро .

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …