.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Студенти на Skoda разработват спортен Kamiq

Skoda публикува скици на специална рали версия на Kamiq. Тя се разработва от студентите на чешката марка. Те са от академията в Млада Болеслав и трябва да създадат рали автомобил на базата на кросоувъра .

За първи път подразделението Skoda Motorsport ще участва в проекта, в който има група от 25 студенти. Рали кросоувърът ще бъде създаден под ръководството на главния дизайнер на чешката компания Оливер Стефани.

Какви модификации ще получи Skoda Kamiq за рали все още не се съобщава. Стандартният кросоувър се произвежда в Европа от 2019 г. насам. Най-мощният двигател в гамата е 1,5-литров бензинов четирицилиндров турбо мотор, развиващ 150 к.с. с. и 250 Нм въртящ момент.

За пестене на гориво е предвидена система Active Cylinder Technology (ACT), която автоматично деактивира два цилиндъра при леко натоварване. Този агрегат работи в комбинация с шестстепенна механична трансмисия или със седемстепенна роботизирана DSG.

Специалният Kamiq ще бъде осмият студентски проект на Skoda. Преди това с помощта на студенти бяха разработени спортен роудстър и пикап.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …