.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Студенти разработиха концепта Alpine A4810

Двадесет и осем магистри по автомобилен дизайн в Istituto Europeo di Design (Италия) представиха, в сътрудничество с Alpine, своята визия за спортния автомобил на бъдещето – A4810 Project by IED.

Концептът Alpine A4810, чието име е посветено на най-високия връхна Алпите (Монблан 4810 м надморска височина), идва под формата на двуместен суперавтомобил, задвижван с водороден агрегат, чиято конструкция се основава на спецификации, предоставени от дизайнерския екип на Alpine на студентите от IED.

Суперавтомобилът е дълъг 5091 мм, широк 2010 мм и висок 1055 мм. Аеродинамични характеристики на каросерията са вдъхновени от света на Формула 1. А едновременно с това е лека, мощна и пъргава. Идеята на проекта е да изведе марката до най-восоко ниво в категорията на спортнита автомобили.

„Сътрудничеството с Istituto Europeo di Design и неговите студенти е отлично изживяване“, посочва  Антони Вилейн, директор по дизайна на Alpine. „За нас виждането на марката през очите на по-младото поколение е „филтър“. Но това е и възможност да споделим нашата страст и нашето ноухау, да дадем на студентите разумни съвети за успешна кариера в автомобилния дизайн.»

Не се очаква концептът да тръгне по пътищата. Но технологията на младия екип дизайнери ще бъде от полза за спортните модели от бъдещето на марката от Диеп.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …