.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Subaru представи в Токио STI E-RA Concept

Subaru представи на автомобилния салон в Токио, който се провежда в Чиба, Япония, концепта STI E-RA. Това е електрически автомобил , чиято цел е да измине обиколката на Северната дъга на Нюрбургринг за по-малко от 6 минути и 40 секунди.

Subaru има големи планове за концептаE-RA (за Electric Record Attempt), чийто дизайн включва разработване начисти (екологично отговорни) електрически технологии за състезателни автомобили, като същевременно предлага висок клас ефективност.

За да направят това, инженерите на японския производител са поставили в E-RA четири електрически мотора, развиващи обща мощност от 1088 к.с., задвижваща четирите колела на автомобила, захранвани от батерия с капацитет 60 кВтч. Тази мощност ще бъде поддържана от система за векториране на въртящия момент, осигуряваща оптимално поведение на автомобила, независимо от условията на пистата.

Тази разработка, към която се добавя каросерия със специална аеродинамика, трябва да позволи на концепта да направи обиколка на Северната дъга на Нюрбургринг за по-малко от 6 минути и 40 секунди. Рекордът за категорията на серийните автомобили от октомври 2018 г. принадлежи на Porsche 911 GT2 RS MR по трасе с дължина 20,6 км. В категорията електрически автомобили най-доброто постижение е от юни 2019 г. от прототипа VW ID.R с време от 6 минути 5 секунди и 336 хилядна, постигнато на пистата с дължина 20,832 км от французина Ромен Дюма.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …