.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Subaru WRX STI напуска Европа!

Лоши новини за феновете на бързи седани. Subaru WRX STI няма да се предлага повече в Европа. За сметка на това японската марка ще фокусира услията си в хибриди, SUV-ове и подобни скучни еко модели.

Subaru WRX STI моделна година 2018 е последното STI, предлагано в Европа. Това потвърди директорът на европейските продажби на Subaru Дейвид Дело Стрито. Спирането на продажбите се отнася само за Стария континент, като моделът ще продължи да се продава на пазари като САЩ и Япония.

Паралелно с тази новина от Subaru отрекоха разпространилата се информация, че следващата Impreza WRX STI ще бъде с хибридно задвижване.

Та какво ще предложи Subaru на клиентите си в Европа?

„Настоящите ни приоритети са насочени към увеличаване на пазарната конкурентноспособност на продуктите, което ще гарантира, че марката остава в съответствие със строгите европейски регулации за емисиите.“

От тези дрън-дрън думи си вадим две заключения. Първо, SUV моделите са в центъра. И второ, правилата на Европейския съюз за вредните емисии са причината за спирането на продажбите на STI.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *