.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Tesla няма да пуска нови модели през 2022 г.

Tesla няма да пуска нови модели най-рано до 2023 г.. Производителят фокусира усилията си върху преодоляване на кризата във веригата на доставки и увеличаване на глобалния си производствен капацитет.

Този ход означава, че дългоочакваният спортен автомобил Roadster, чието пускане на пазара вече бе многократно отлаган и радикалният пикап Cybertruck няма да влязат в производство тази година, както беше предложено по-рано.

„Ако трябваше да представим нови автомобили, общото ни производство щеше да намалее“, каза главният изпълнителен директор Илън Мъск по време на представянето на резултатите на компанията за 2021 г.Tesla отчете почти удвояване на доставките на електромобили, тъй като търсенето на своите Model 3 и Model Y нарасна.

„Няма да представяме нови модели тази година“, потвърди Мъск.

Пускането на нов автомобил през 2021 г. не би увеличило производството“, каза Мъск, като подчерта, че допълнителните ресурси, които трябва да бъдат отклонени към пускането на нов модел, ще ограничат способността на компанията да произвежда други модели с възможности.

Той каза, че компанията ще започне да внедрява инструменти за подпомагане на производството на Cybertruck и Roadster през 2022 г., с цел да ги пусне догодина.

По-специално, Tesla едва наскоро оттегли датата на старта през 2022 г. от страницата за онлайн поръчки за Cybertruck, въпреки че все още приема възстановими депозити от 100 долара от заинтересовани клиентии. Производителят обещава, че ще могат да конфигурират автомобили, когато наближи неговото производство.

Забележките на Мъск също намаляват очакванията за отдавна обещания електрически хечбек на Tesla под 25 000 долара, който се очакваше да бъде пуснат на пазара през 2022 или 2023 г. като конкурент на електромобилите от C-сегмента, включително Volkswagen ID 3 и Renault Mégane E-tech.

Всъщност, когато беше попитан за напредъка на този базов модел, Мъск каза: „В момента не работим върху автомобила за 25 000 долара.“.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …