.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Tesla пуска голяма актуализация на софтуера

Подобно на това, което високотехнологичните гиганти предлагат за своите смартфони или компютри, Tesla обявява и незабавно внедрява актуализация за автомобилите в своята гама. Актуализацията, наречена Big Holiday Update носи и истински новости.

Всъщност новата версия на софтуера на електромобилитена американската марка предлага да стартира с великденски яйца, вид скрита функция, предназначена да забавлява потребителите и която традиционно представлява интерес за конструкторите. Нарича се Light Show: автомобилът Tesla ще може да изпълнява вид хореография, използвайки своите светлини.

Сред по-сериозните новости, най-очаквана със сигурност е възможността, която сега се предлага за персонализиране на стартовия панел на екранните приложения. Потребителят може, като извърши просто плъзгане и пускане, да постави в долната лента на началния екран любимите си приложения, за да има по-бърз достъп до тях, без да се налага да рови из различни менюта.

Общият интерфейс е преработен с цел опростяване. Някои менюта са преработени със същата цел. Това важи особено за функциите, свързани с дозареждане, навигация или дори контрол на налягането в гумите. Калифорнийската марка също така предлага на водача възможността да показва изображението на камерата за мъртви зони, веднага щом активира своя мигач. Функцията за навигация се подобрява с появата на редактиране на точки и запис на междинни етапи. Tesla също така подобрява управлението на ниските температури с по-усъвършенствано управление на предварителното загряване на купето и автоматичното отопление на седалките. Записите на Dashcam вече могат да бъдат редактирани и изтривани.

Платформата Tesla Theatre, която управлява различните приложения за стрийминг, е обогатена с TikTok, който работи като други функции само ако автомобилът е неподвижен. В допълнение, платформата Arcade, която е аналог за игри, вече е домакин на отличните Sonic the Hedgehog и Sudoku, както и The Battke of Polytopia в нова версия.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …