.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Tesla разширява мащабно мрежата си от зарядни станции в Европа

Американската компания Tesla, която познава много несигурности за краткото си съществуване, изглежда е открила през последните месеци подходящия темп на развитие, дори ако все още положението не е розово, както се вижда от забавянето със строителството на гигафабриката в Берлин.

Началото на строителните работи бе отлагано няколко пъти, като още едно обжалване от сдружение за опазване на околната среда забавя въвеждането в експлоатация на производствения център. Въпреки това Tesla разкрива доста успокояващи цифри, когато марката достигна два милиона продадени автомобила по целия свят, включително 800 000 през последната година.

Tesla Model 3 е истински ускорител за развитието на компанията. Той е на върха на продажбите в своята категория в няколко страни. Моделът бе лансиран през 2017 г. и допълнен тази година от неговият SUV аналог Model Y, като до този момент са продадени повече от 1,5 млн. броя от него.

За третото тримесечие на 2021 г. Tesla най-вероятно ще достигне оборот от почти 14 млрд. долара. Свежи пари, които ще бъдат частично инвестирани в огромен план за разширяване мрежата от зарядни станции. В момента се анализират действащите станции, които са претоварени.

В Европа собствениците на Tesla могат да разчитат на 7300 зарядни устройства, намиращи се на територията на 700 станции. През третото тримесечие на 2021 г. Tesla създаде още 55 места за презареждане, на които са разположени 450 бързи зарядни. Компанията на Илон Мъск възнамерява да ускори развитието с много амбициозна програма по отношение на някои административни бюрокрации. Въпреки това Tesla има за цел да увеличи броя на станциите на Стария континент на 10 000 през следващите две години, като броят на точките за зареждане ще достигне от 30 000 до 90 000.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …