.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Tesla Roadster (2020) – електро-убиец с 10 000 Нм на колелата [Премиера]

Илън Мъск и хората му от Tesla са готови с представянето на най-новия си модел, който ще вгорчи настроението на много суперколи. Дори това на екзклузивното Bugatti Chiron. Посрещнете новата Tesla Roadster, която накратко е МНОГО БЪРЗА. Може да ускори от 0-97 км/ч за 1,9 секунди. От 0-161 км/ч за 4,2 секунди. Четвърт миля я взима за 8,8 секунди! И има максимална скорост от над 400 км/ч.

Колата ще бъде представена официално този месец, когато ще научим нейната максимална мощност. Това, което знаем официално към момента е чудовищният въртящ момент. Tesla Roadster 2020 разполага с 10 000 Нм на колелата! Десет хиляди нютонметра!

Tesla Roadster е с три електродвигателя, един отпред и два в задната част. Те задвижват четирите колела, като мощта се осигурява от 250-киловатчасова батерия.

Както името издава, покривът може да бъде свален и прибран в багажника. За повече практичност моделът е с четири места, което е в разрез с идеята за роудстър, който принципно е кабрио с две места.

Базовата цена на Tesla Roadster е 200 000 долара, като 50 000 от тях трябва да бъдат платени като капаро. Ако искате да получите една от първите сглобени 1000 бройки, които Tesla нарича Founders Series, трябва да платите накуп 250 000 долара.

Автономният пробег на Tesla Roadster е близо 1000 км при магистрално каране.

Скоро Tesla Roadster ще бъде представена и ще научим и останалите подробности за модела.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *