.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Tesla спря тестовете на новия автопилот

Компанията Tesla бе принудена да спре тестването на усъвършенствана версия на своя автопилота. Както каза ръководителят на американския производител Илон Мъск, това се случва поради открити технически проблеми в системата. Кога ще бъдат отстранени тези проблеми все още не е известно.

„Открихме някои проблеми с версия 10.3, така че временно се връщаме към 10.2“, написа Мъск в Twitter. В същото време шефът на Tesla не уточнява с какви точно проблеми са се сблъскали неговите инженери .

Изпитанията на безпилотната система във версия 10.3 започнаха в събота вечерта на 23 октомври. Някои от собствениците на различни модели Tesla участват в тези тестове.

Tesla повтори, че дори модернизираната версия на автопилота е спомагателна функция. Когато тази функция е активирана, водачът трябва да държи ръцете си на волана. Както каза Мъск, разбира се, автомобилът с включен автопилот ще може самостоятелно да закара шофьора от вкъщи на работа, но той все още се нуждае от постоянен „човешки надзор“ в началото.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …