.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Tesla вдигна цените на Model S и Model Y

Tesla за пореден път повиши цените на своите електрически автомобили Model S и Model Y. Това съобщава изданието Electrek след проучване на новите ценови листи на официалния сайт на американците.

Както припомня изданието, преди това цената на електрическите автомобили на Tesla се промени през юли тази година. Според шефа на компанията Илън Мъск, повишаването на цените е причинено преди всичко от проблеми с доставката на нови автомобили поради глобалния недостиг на полупроводници.

Клиентите на Tesla многократно се оплакват от дългото време на изчакване за поръчани електрически автомобили. Понякога изчакването на американски автомобили отнема повече от шест месеца. Но въпреки това финансовите показатели на компанията на Илън Мъск вървят нагоре. Така че нетната печалба на американците през второто тримесечие на 2021 г. за първи път в историята на компанията надхвърли 1 милиард долара.

След коригиране на цените, лифтбекът Tesla Model 3 Standard Range Plus сега струва 41 990 долара. Преди увеличението на цената, автомобилът можеше да бъде закупен за 39 990 долара. Цената на модификацията Long Range AWD остава непроменена – 49 990 долара. Цените за версията Performance са повишени от 56 990 долара на 57 990 долара.

Кросоувър Tesla Model Y Long Range Dual Motorе поскъпва до 54 990 долара. Преди това този модел струваше 52,990 долара. Желаещите да закупят модификацията Performance ще трябва да платят 61 990 долара, а преди увеличението на цената за такъв кросоувър беше 60 990долара.

Според експерти увеличението на цените на автомобилите може да доведе до приемането на нова програма в САЩ за стимулиране на покупките на електрически автомобили. Очаква се клиентите да могат да разчитат на отстъпка от 8000 долара при закупуване на нов „зелен“ автомобил.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …