.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Тестват кросоувъра Maserati Grecale в зимна Швеция

Maserati изпрати няколко прототипа на своя SUV Grecale в Северна Швеция за изпитания при екстремни метеорологични условия.

Подобно на всички автомобилни производители, Maserati винаги тества новите си модели при екстремни метеорологични условия, независимо дали става дума за непоносима жега в сухи пустини или при ниски температури като тук в Лапландия (-30°C).

Производителят от Модена, който в момента се занимава с разработването на всъдехода Grecale, следователно изпрати няколко прототипа на своя модел, за да изпита способността им да издържат на полярни студове. Инженерите на италианския производител се възползваха от възможността да усъвършенстват стартовата система на автомобила, да проверят динамиката му върху смесени настилки от асфалт, сняг и лед и да поддържат комфорта на борда при всякакви метеорологични условия (от няколко градуса над нулата до надолу до – 30°С).

Бяха проведени и тестове за фина настройка на сцеплението на автомобила (оборудван със задвижване на всички колела) на пистите с ниско сцепление и за фина настройка на недозавиването и свръхзавиването в различни режими на шофиране и с различни размери и видове колела. Пътни тестове бяха проведени и на участъци от пътища с различна топография (завои, наклони, дълги прави и спускания), върху заснежени или заледени настилки.

Първоначално всъдеходът Grecale трябваше да бъде представен миналия ноември, но марката с тризъбеца отложи официалното му представяне за следващата пролет поради проблеми с доставките. Той ще се присъедини към гамата на Maserati заедно със своя голям брат Levante и трябва да се предлага с няколко задвижващи агрегата по избор, включително според последните слухове 3,0-литровия V6 с битурбо на MC20. Електрическа версия на Grecale също трябва да види бял свят.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …