.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Тийзър на новото Ferrari, което ще видим цяло след дни

Ferrari пусна тийзър на новия си модел, чиято световна премиера е насрочена за 19 април.

Изображението показва част от профила на бъдещия модел, който вероятно ще бъде Spider. Производителят от Маранело не предоставя никаква информация за новата машина, освен датата на представянето й. Без да поемаме твърде много рискове, може да смятаме, че това ще бъде Spider версия на новото 296 GTB, показано миналото лято.

Ако познаем, то Ferrari 296 GTB Spider трябва да се предлага със същата хибридна система като при купето. Тя комбинира 3,0-литров V6 би-турбо двигател и мощен 176 к.с. електромотор. Резултатът е обща мощност 830 к.с. и максимален въртящ момент от 740 Нм.

Хибридната система, заедно с 8-степенна DCT скоростна кутия с Ediff позволява на 296 GTB да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, от 0 до 200 км/ч за 7,3 секунди и да развива максимална скорост от 330 км/ч. Електрическият агрегат се захранва от батерия 7,45 kWh, гарантираща пробег само на ток от близо 25 км.

Характеристиките трябва да са повече или по-малко същите с този хипотетичен Spider, който ще се включи в каталога на италианския производител към откритите си братя F8 Spider, SF90 Spider, Portofino, 812 GTS и спийдстърите Monza SP1, SP2 и Daytona SP3.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …