.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Тиражът на Bugatti Chiron скоро ще бъде разпродаден

По време на открита сесия по случай Bugatti Super Sport на пистата Пол Рикар във Вар, компанията потвърди, че повече от 450 бройки от Chiron вече са доставени на техните собственици или са в предварителния график за производство.

Производителят от Молсхайм планира да сглоби 500 броя от хиперспортния Chiron в различните му версии, включително Sport, Pur Sport, Super Sport, както и Divo, Centodieci и уникалния The Black Car.

По-малко от 50 автомобила следователно все още са налични за поръчка, след като моделът Chiron беше пуснат в производство през 2016 г. Рекорд, като вземем предвид, че на френския производител му бяха необходими десет години, за да продаде и произведе 500 броя на неговия предшественик Bugatti Veyron.

В пистата Пол Рикар Bugatti предложи на своите клиенти и няколко журналисти възможността да сравнят представянето на своите модели Chiron Super Sport и Pur Sport по 5,84-километровото трасе , включително по-специално дългата права линия (1,6 км). благоприятно за представянето на новия Chiron Super Sport.

Той е разработен с каросерия за чиста скорост със своята мощност от 1600 к.с. и със специфична аеродинамика (има удължен корпус от тип „дълга опашка“), които му позволяват да развие 440 км/ч (ограничена скорост по електронен път) и да ускори от 0 до 200 км/ч за 5,8 сек(12,1 секунди са му необходими, за да достигне 300 км/ч).

„За да изпитате представянето на новия Bugatti Chiron Super Sport във всичките им аспекти, трябва да управлявате интензивно новия хиперспортен модел. Затова се радвам, че можем да предложим тази възможност на нашите гости на пистата Пол Рикар “, каза Стефан Винкелман, президент на Bugatti. „Chiron Super Sport предлага невероятно представяне и има своя собствена физиономия в семейството на Chiron. Беше вълнуващо да чуя отзивите и да видя реакциите на присъстващите, това беше наистина положително. „

Първите екземпляра от Chiron Super Sport, предлагани на цена от 3,2 млн. евро нето всеки, ще бъдат доставени на техните собственици в началото на 2022 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …