.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Това е първата Honda NSX 2017 в Европа

Тази червена Honda NSX кацна в Монако и вече е в ръцете на един от хората, които създават оригиналния NSX

Изминаха почти две пълни години от премиерата на новото поколение Honda NSX, която се състоя по време на салона в Детройт през януари 2015 г. В края на същата година научихме и пълните технически характеристики на японската машина, а от средата на 2016-та вече е в серийно производство. Сглобяваният в САЩ модел вече има и първа бройка, стъпила на Стария континет.

Първият екземпляр от новата генерация кацна в Монако в кърваво червен цвят. Трябва да отбележим, че в Япония моделът ще дебютира на 27 февруари 2017 г., като към момента той е наличен в Щатите, Австралия и Европа.

Президентът на Honda Франция Таку Касахара връчи ключовете от суперколата на новия й собственик – Клод Саж. Вероятно името на Клод Саж нищо не ви говори, но ако се разровите из Google ще откриете, че именно той е водещ тест пилот на първото поколение NSX и активно участва в разработването му. Включва се и в създаването на HP-X Prototype, проектът, от който се ражда серийната кола.

Втората генерация Honda NSX е с 3,5-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 500 к.с. и 550 Нм максимален въртящ момент, като прекъсвачът на двигателя е при 7500 об/мин. Зад агрегата с вътрешно горене е монтиран електромотор с 47 к.с. и 135 Нм, а веднага след това е разположена 9-степенната скоростна кутия с двоен съединител.

Два малки електромотора са разположени между предните колела. Те генерират допълнителни 36 к.с. и са захранвани от литиево-йонната батерия, позиционирана между двигателя и седалките.

Пълният потенциал на Honda NSX възлиза на 573 к.с. и 644 Нм. От 0-97 км/ч ускорява за около три секунди и може да развие 307 км/ч. Теглото е закръглените 1725 кг. За сравнение стандартното ново Audi R8 V10 Coupe тежи 1630 кг.

Вижте още

Йон Олсон отряза покрива на своя Mercedes-Benz G500 4×4² [Видео]

Тази година Йон Олсон похарчи около 250 000 евро, за да купи чисто нов Mercedes-Benz …