.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Toyota Hilux е пикап на 2022/2023

Toyota Hilux бе обявен за победител в шестия приз за Международен пикап на 2022/2023 (International Pick-up Award 2022/2023). Обявяването на престижната награда се състоя по време на изложението Solutrans 2021 в град Лион, Франция.

Спечелилият множество награди Hilux получи последното отличие от експертното жури благодарение на високата оценка не само заради мощното, балансирано и плавно работещо задвижване, но и за неговата прецизна управляемост. То оцени подобаващо и легендарните му качество, надеждност и издръжливост (QDR), както и нарастващата му атрактивност по отношение възможността за двойно предназначение на автомобила за удоволствие и за града.

Представянето на първото поколение на Hilux се състоя  на 21 март 1968 година в Япония, а една година по-късно моделът е лансиран и в Европа. Оттогава пикапът Hilux се превръща в един от най-успешните модели в гамата на Toyota.

Известен със своето качество, издръжливост и надеждност, Hilux който не се спира от нищо, доказва своята непоклатимост отново и отново, завладявайки Северния полюс, вулканите в Исландия и Антарктика, и освен това постигна места на подиума на Рали Дакар.

В момента, Hilux е в производство в шест различни държави и се продава в 180 страни и региони по света. С над 18 млн. продадени броя, това е най-любимият пикап в света.

Наградата за Hilux подчертава и фокуса и желанията на Toyota да развива лекотоварната си гама в Европа и свидетелство за това е разширяването на гамата в нови сегменти с модели като PROACE CITY и в новата ера на лекотоварните автомобили с представянето на PROACE ELECTRIC и PROACE CITY ELECTRIC. Такова свидетелство е и самият Hilux с неговия по-мощен двигател с работен обем от 2,8 литра и подобрени възможности за движение по шосета и пресечени терени.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …