.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Toyota показа специална версия на Land Cruiser 70

Toyota все още продължава да произвежда в някои страни всъдехода Land Cruiser 70. Той бе представен за първи път през 1984 г. И така, японците подготвиха специална версия за южноафриканския пазар.

Новата модификация на Land Cruiser 70 се нарича 70th Anniversary Special Edition. Автомобилът ще бъде произвеждан само с каросерия пикап с четири врати. Той се различава от стандартния модел с нова радиаторна решетка с надпис Toyota, шнорхел, силова броня, както и различен покрив на багажника и капак.

Пикапът е оборудван с 4,5-литров V8 дизелов двигател с мощност 205 к.с. и 430 Нм въртящ момент. Агрегатът работи в комбинация с петстепенна ръчна скоростна кутия и система за задвижване на всички колела.

Това лято започнаха продажбите на новото поколение на Toyota Land Cruiser с обозначение 300. Всъдеходът се предлага с 3,5-литров V6 бензинов битурбо двигател с мощност 415 к.с., както и с 3,3-литров турбодизел с мощност 299 к.с. И двата мотора работят в комбинация с десетстепенна автоматична трансмисия и двойно предаване.

Вижте още

BMW M Hybrid V8 LMDh е почти готов за „Льо Ман“ [Премиера]

Както знаете 2022 г. е юбилейна за BMW M, тъй като спортното подразделение става на …