.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Toyota потвърждава изцяло новия Aygo X

Toyota потвърди предстоящата премиера на изцяло новия Aygo X – кросоувър моделът на компанията в A сегмент. Допълнението „X“, което се произнася като „cross“ („крос“ от кросоувър), в името на новия модел отразява неговата принадлежност към нарастващата гамата от кросоувър предложения на Toyota. Означението „X“ продължава емблематичния дизайн на модела, чието начало е поставено с второто поколение на Aygo през 2014 г. От 2005 г. Aygo е най-достъпният продукт в гамата на Toyota, който се цени високо от потребителите, заради своя  младежки и забавен характер.

При разработката на напълно новия Aygo X, Toyota взима решение да заложи на изцяло вътрешнофирмен проект, като представи първото цялостно моделно обновление планирано, разработено и произвеждано в Европа в развойния център на Toyota Motor Europe.

Най-новият компактен автомобил в гамата на Toyota използва основата на успешната платформа GA-B на Toyota New Global Architecture, представена за първи път при новия Yaris – европейски „Автомобил на годината 2021”, както и при представения наскоро напълно нов Yaris Cross.

Разработенен в Европа за европейските клиенти, развойният екип, работещ върху новия Aygo X, изследва задълбочено настоящето и бъдещото развитие на жизнената среда в градовете и крайградските райони в Европа, за да предостави на потребителите един уникален за А сегмента, самоуверен компактен кросоувър, който ще се произвежда в завода на Toyota Motor Manufacturing в град Колин, Чехия.

Изцяло новият Aygo X ще бъде представен в началото на месец ноември.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …