.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Toyota разработи екстремна версия на спортния GR Yaris

Toyota представи екстремна версия на спортния хечбек GR Yaris, чиято премиера съ състоя на международното изложение в Токио. Автомобилът получава олекотена конструкция и модифициран двигател.

Инженерите са подобрили каросерията на хечбека, като са добавили повече от 500 допълнителни заваръчни точки. Междувременно време, за да се намали теглото, задният ред седалки е премахнат, а капакът и покривът са сменени с елементи от въглеродни влакна. Освен това аеродинамичният пакет за каросерията е изработен от въглеродни влакна, включително голям спойлер на задния ръб на покрива.

1,6-литровият трицилиндров бензинов турбо агрегат работи в комбинация с шестстепенна механична трансмисия Той развива същите 272 к.с., но максималният въртящ момент е увеличен от 370 на 390 Нм. Динамичните характеристики на автомобила не се наричат.

И накрая, инженерите използват металокерамичен съединител, а самоблокиращите се диференциали Torsen са сменени с механични диференциали. Динамичните характеристики на автомобила не се разкриват. Стандартният автомобил е в състояние да достигне първите 100 км/ч за около 5,5 сек, а максималната скорост е електронно ограничена до 230 км в час.

Ще бъдат произведени общо 500 броя, цените на които в Япония ще започват от 8,5 милиона йени (65 400 евро). Продажбите на автомобила ще започнат през лятото на 2022 г.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …