.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Toyota Sequoia 2023 само за американския пазар

Специално за американския континент, Toyota Sequoia е впечатляващ всъдеход, предназначен за семейства и професионалисти, които се нуждаят от пространство. Представен в началото на 2022 г., третото поколение на SUV-а е оборудвано с плъзгащ се трети ред седалки на борда. Със 790 Нм въртящ момент той е в състояние да тегли до 4028 кг.

Toyota Sequoia се предлага само на пазара в Северна Америка. Третото поколение на този семеен SUV бе представено в началото на 2022 г. от японския производител. Напълно преработен, семейният всъдеходсподеля своята архитектура с най-новия Toyota Land Cruiser. Освен това е роднина на Lexus LX 600.

Доста масивен, новиятToyota Sequoia получава голяма радиаторна решетка с името на марката. LED светлините са интегрирани в бронята, а високият капак се присъединява към профила чрез вдлъбнатина в каросерията. Вдлъбнатина се намира в долната част на вратите и отзад. Така издълбаната в профила линия се присъединява към задните светлини, които сами по себе си са свързани с черна лента. Надписът с името на кросоувъра е монтиран в долната част на задната врата.

Три реда седалки

Снабден с плъзгащ се трети ред седалки, салонът на Sequoia е проектиран за семейства, но също и за професионалисти, които могат да се възползват от голямото товарно пространство на борда и подвижния рафт. Таблото на SUV-а може да бъде конфигурирано с 8- или 14-инчов сензорен екран, съчетан с информационно-развлекателната система Toyota Audio Multimedia.

Предлага се във версии със задвижване на две колела и 4×4. Новият Toyota Sequoia се задвижва от i-Force Max хибриден битурбо V6 . Той развива 443 к.с. и 790 Нм въртящ момент. SUV-ът може да тегли 4082 кг, капацитет с 22% по-голям от този на предишното поколение. Sequoia е оборудван с десетстепенна автоматична трансмисия, която има за цел да намали разхода на гориво.

Ефективни асистенти за шофьора

Toyota Sequoia се предлага с асистенти за шофьора с пакет Toyota Safety Sense 2.5. Той включва система против сблъсък с разпознаване на автомобили, пешеходци и велосипедисти, включително на кръстовища. Системата е в състояние да поеме управлението в аварийна ситуация. Sequoia е оборудван с динамичен адаптивен круиз контрол, който работи с радар. Предупреждението за напускане на лентата и сервоусилвателят на волана са свързани с тази система. Автоматични дълги светлини, помощ при паркиране отпред и отзад, предупреждение за движение отзад и наблюдение на мъртвите зони също са част от оборудването.

Цената на новия Toyota Sequoia за момента не е известна. Книгата за поръчки на японския производител ще бъде отворена през лятото на 2022 г., само за североамериканския пазар. Очаква се доставките да бъдат осъществени от 2023 г.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …