.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Toyota спира производството в цяла Япония

Toyota във вторник, 1 март, ще бъде принудена да спре производството на автомобили във всички свои предприятия в Япония във връзка с „предполагаеми кибератаки“ срещу един от най-големите доставчици на компоненти. Това съобщава Nikkei Asia, като се позовава на собствен източник.

Решението за спиране на конвейерите е взето, след като един от основните доставчици на автомобилния производител е подложен на мощни хакерски атаки, в резултат на което се провали електронната система за управление на доставките.

В момента Toyota проучва актуалната ситуация с оглед връщане към нормалния работен график след сряда, 2 март. Предполага се, че поради затварянето на всички фабрики в Япония, планът на автомобилния производител ще бъде неизпълнен с близо10 хил. автомобила (приблизително 5% от месечния план на Toyota на вътрешния пазар).

Японският офис на Toyota засега отказва да коментира ситуацията. Междувременно източник, близък до Kojima Industries, която доставя пластмасови компоненти, потвърди пред Nikkei Asia информация за кибератаки срещу електронните системи на производителя.

Това не е първият път, когато Toyota е принудена да затвори заводите си в Япония през последните няколко месеца. Например, в края на януари Toyota спря производството на автомобили в 11 от 15-те си основни завода в страната поради силното увеличаване на броя на заразените служители с омикронния щам на COVID-19.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …