.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Уникалният Veloqx Fangio се пусна в Абу Даби

Хиперавтомобилът GT Veloqx Fangio излезе на пистата Yas Marina в Абу Даби, за да направи няколко обиколки, които не останаха незабелязани.

Veloqx Fangio, чието име отдава почит на известния петкратен аржентински световен шампион във Формула 1 Хуан-Мануел Фанджо, е оригинално творение, проектирано от британския състезателен отбор Veloqx с Ferrari F12 TdF и задвижван от V12 с 800 к.с.

Автомобилът е оборудван със състезателна спирачна система и е снабден с гуми, заимствани от прототипите, участващи в състезанията за издръжливост в категория LMP2. Защо цялото това оборудване е запазено за моторните спортове? Защото моделът е предназначен за писта, където трябва да направи своя дебют в състезание през 2025 г., ако всичко върви добре.

Три години работа бяха необходими на британската компания, за да определи линиите на Veloqx Fangio и да постигне този най-зрелищен резултат: изглежда, че е произлязъл направо от известна видео игра за симулация на автомобили.

Работата можем да оценим в детайли благодарение на изображенията, предложени от Youtuber TheTFFJ, който ни зарадва като бонус с няколко кадри на автомобила в действие и по този начин ни предлага пълна представа за звуците на V12, който го задвижва.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …