.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

В очакване на хибридната версия Nissan Qashqai e-Power

Nissan Qashqai ще получи нова хибридна опция e-Power по-късно тази година, като става първият модел в Европа, задвижван от актуализираната технология за електрическо задвижване на компанията.

Задвижващата система е подобрена версия на тази, използвана за първи път в Nissan Note през 2017 г. Тя съчетава 1,5-литров трицилиндров бензинов турбо двигател със 152 к.с. и електромотор с 30 к.с.

Като използва технологията, въведена за първи път от притежаваната от Nissan премиум марка Infiniti, двигателят е в състояние да оптимизира емисиите и консумацията в условия при ниска мощност или да захранва батерията, когато се използва повече енергия.

Nissan казва, че задвижващата система осигурява превъзходна горивна ефективност и по-ниски емисии на CO2 в сравнение с обикновен автомобил с двигател с вътрешно горене. Според проиводителя шофьорите могат да очакват впечатляващ резултат.

Nissan прогнозира, че шофьорите на Qashqai e-Power ще прекарват почти три четвърти от времето си в градски или крайградски райони.

„Разработихме системата e-Power, за да работи възможно най-ефективнои дискретно при тези обстоятелства“, казва Дейвид Мос, старши вицепрезидент по изследвания и разработки в Европейския технически център на Nissan. „Но няма компромис с шофирането. Ускоряването е мигновено, благодарение на чисто електрическото задвижване на колелата.”

Qashqai ще запази своя 1,3-литров лек хибриден бензинов двигател, заедно с новата система e-Power, с две налични мощности от 136 и 153 к.с.

Nissan все още не разкрива информация за цените на Qashqai e-Power, но потвърди, че задвижващата система ще бъде представена късно през лятото.

По-малкият кросоувър Nissan Juke също ще получи по-голямамощност и ефективност от хибридната система през лятото, с нов двигател, който е резултат от партньорството на Nissan с Renault.

Задвижването на новия Juke е значително по-сдържано от това на Qashqai, като си партнират 1,6-литров бензинов двигател с 92 к.с. и електрически мотор с 48 к.с, или общо 140 к.с. Nissan заявява икономичен разход на гориво, докато емисиите на CO2 са ограничени до 118 г/км.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …