.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Vilner омагьоса Jaguar XJ220 отвътре

Споменаването на имената на Jaguar XJ220 и Vilner в едно изречение може само да ни кара да сме горди и респектирани. Момчетата и момичетата от екипа на магьосник Вилнер може спокойно да посрещнат празниците след добре свършената работа по последния си готов проект.

Собственикът на този познат в България Jaguar XJ220 е поверил британската си легенда на българското студио Vilner за освежаващи интериорни подобрения. Все още няма подробности около проекта, но от малкото снимки се вижда ясно, че повечето повърхности по таблото са обшити с кафява кожа, с каквато са „облечени“ още тунелът на трансмисията, панелите на вратите и волана, който се отличава по форма от стандартния.

Jaguar XJ220 Vilner

Няма информация да е пипана механиката на този Jag. Така че може да приемем, че отдолу е със стандартния си 3,5-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 550 к.с. и 644 Нм.

Jaguar XJ220 Vilner

Благарение на тези цифри в първата си година на производство (1992 г.) XJ220 се превръща в най-бързата серийна кола в света, можеща да развие 349 км/ч. От 0-100 км/ч Jag-ът ускорява за по-малко от четири секунди. През 1993 г. титлата за най-бърза кола на планетата отива при McLaren F1 и неговите 372 км/ч. От XJ220 са произведени общо 271 екземпляра, което само по себе си говори колко рядка е тази „котка“.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …