.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Тунинг » Vilner бомбардира двореца на Чърчил!

Vilner бомбардира двореца на Чърчил!

В началото на месеца някои от великите сили отпразнуваха седем десетилетия от края на Втората световна война. Вероятно и нашите политически шушумиги са отдали почит на победителите, но понеже не ги следим може само да подозираме. Е, не сме сайт за история, но все още помним от наученото в училище, че тогава (по време на Войната) си го отнасяме здраво. Англо-американските бомбардировки хич не ни жалят. И след толкова години може единствено да им покажем на тия робинзонкрузоновци, че не всички талантливи българия са избягали при тях.

Vilner Tramontana 2015

Момчетата от гаража на Vilner заедно с шеф Наско имат свой проект, изложен в момента в двора на грозния Чърчил, лека му пръст. Именно в родното място на Уинстън Чърчил и по-конкретно в двореца в графство Оксфордшър, е сцена на автомобилния салон за красота Salon Privé Concours d’Elégance.

В дъждовна Англия Vilner дебютира, но не с две димящи дула, а с два интериорни проекта в Rimac Concept One и Tramnotana XTR.

Vilner Tramontana 2015

Кабината на електрическия хипер седан Concept One е изпълнена с фина кафява кожа, комбинирана с черна алкантара и съшита със сини, контрастни конци. Апликациите по приборния панел, централната конзола и волана пък са изработени от полиран въглероден композит. Усещането? Подобаващо уникално за кола, генерираща 1088 к.с. и вдигаща 2,8 сек от 0-100 км/ч, без да изпуска нито грам CO2 в атмосферата. Защото е електрическа.

Vilner Tramontana 2015

Екипът на Vilner се гордее, че партнира на производител, като Rimac, които доказват инженерните си умения пред света. Хърватите разработиха и доставят управляващия модул за епохалният Koenigsegg Regera. Щом Rimac е достоен за Кристиaн фон Кьoнигсег, значи е достоен и за Art Studio Vilner.

Vilner Rimac Concept One

Българската бомба обаче бе хвърлена от испанската муха Tramontana XTR, най-екстремното изпълнение на каталунската марка. Тя се задвижва от 888-конен битурбо V12 с произход Mercedes-AMG. И изглежда като извънземен болид. Който обаче е напълно легален за шосейна (зло)употреба.

Vilner Rimac Concept One

Кокпитът на XTR е уникален и е пряка интерпретация на цветовата схема на екстериора. Двете разположени една зад друга седалки ефектно повтарят черното, бялото и червеното, изразени с висококачествена кожа и алкантара. Тази схема обаче няма да може да бъде видяна никъде другаде. Като официален партньор на Tramontana, Vilner отговаря за изпълнението на строго индивидуални кабини за всеки един XTR, поръчан на испанската марка.

Vilner Rimac Concept One

Реакцията? Публиката на Salon Privé Concours d’Elégance награди инериора на Tramontana със същото количество внимание, каквото получиха и експонати от ранга на струващият 925 хил. паунда Aston Martin DB6 Vantage Volante от 1968 г. и още по-старото Bentley R-Type Continental Fastback от 1954 г., оценено на над милион в същата валута. Категоричен комплимент към единствения български представител в Бленхайм Палас и добър повод за членовете на екипа да запалят по една пура (или маруля).

[nggallery id=611]

Вижте още

Вижте филма за японската тунинг суперкар култура [Видео]

Документалното видео „Японски нощи“ е дело на Red Bull и новозеландският дрифт пилот Лудия Майк …