.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Българското участие на SEMA 2017 е мощната 888 к.с. Tramontana с интериор от Vilner

„Ако не си на изложението SEMA, значи отсъстваш и от света на автомобилните модификации”, казва Атанас Вилнер, основател на едноименното ателие Vilner. „Ние бяхме там, като ексклузивен партньор на испанския производител на суперавтомобили AD Tramontana”.

AD Tramontana произвежда суперавтомобили в лимитирани серии и всяка една кола е с индивидуално изработен интериор. Всеки проект е различен и се разработва от Vilner в България, като изложената на SEMA 2017 Tramontana е последната еволюция на сътрудничеството на двете марки.

Vilner са разработили и изработили абсолютно всичко в двуместния кокпит на карбоновия шосеен болид, изключение са само бутоните и превключвателите. Основният акцент е „златната кожа“, която продължава златистите мотиви, зададени с екстериора. Тя е с гущеров релеф и придава царствено-винтидж излъчване на седалките. Останалата част от тях е облицована с комбинация от черна кожа и алкантара, съшита също със „златен“ конец.

Страничните облицовки на кокпита и дори стелките са изработени в същия стил, който може да бъде ясно различен при козирката на контролните уреди – черна алкантара със златен кант. Воланът на тази Tramontana е проектиран изцяло от Vilner – от формата, типа материали и тяхното разпределение, до позицията на бутона за изключване от скорост, всичко е по идея и реализация на българското ателие. Бутоните за клаксона са скрити при уширенията над палците, а централният маркер също е „златен“.

„Моторът е 5,5-литров би-турбо V12 от Mercedes-Benz, генерира 888 к.с. и създава царствено усещане у шофьора. Това самочувствие трябваше да личи и от дизайна на интериора – никой не очаква скромност от подобна машина, чийто кокпит напомня този на боен самолет“, допълва Вилнер.

Технически характеристики на Tramontana 2017
Двигател: 5513 куб. см, би-турбо V12
Макс. мощност: 888 к.с.
Макс. въртящ момент: 920 Нм
Трансмисия: 7-степенна секвенциална
Задвижване: задно
Тегло: 1268 кг

Още снимки:

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *