.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

С Volkicar върху леда на яз. Батак

Миналия уикенд в Батак се състоя обучение на лед с Volkicar, в което се включиха шестима турски пилоти – Осман Уугур, Алпер Сертепе, Онур Челикяй – участници в турския рали шампионат, както и Огур Челикяй, Сердар Джанбек и Мустафа Йостюрг.

Volkicar върху леда на яз. Батак

Събитието бе организирано от Тезджан Мустафов, състезателен пилот с дългогодишен опит, който държи правата за провеждане на V1 Challenge Bulgaria. Неговата цел бе пилотите да развият умения за шофиране върху специфична повърхност, да придобият опит при управляването на автомобил в опасни и неочаквани пътни ситуации с помощта на специално оборудвани състезателни автомобили.

Volkicar върху леда на яз. Батак

Участниците имаха възможност да тренират и да тестват Hyundai i20 Coupe 1.0 Turbo GDI, 120 к.с. с 1,0-литров бензинов турбо двигател. Най-добро време даде Огур Челикяй (35,630).

Hyundai i20 Coupe 1.0 Turbo GDI

Обучението протече в няколко етапа – брифинг за безопасност, опознаване на състезателното трасе, индивидуални тренировки и обиколки с времеизмерване. Наставленията на организатора към пилотите преди и след всеки етап от обучението, им помогнаха да подобрят времената си, да карат по-технично и да използват придобитите умения при рали състезания.

Volkicar върху леда на яз. Батак

Трасето, на което се проведе обучението, е с обща дължина 620 м и се състои от три части – скоростна, по-бавна технична и такава с много обратни завои. Конфигурацията се състои от три обратни завоя, четири S-образни, един ляв и един десен завой с 90 градуса. Трасето има бърз и лек характер и позволява автомобилът да държи едно и също скоростно темпо.

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …