.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen и Bosch съвместно ще правят батерии

Volkswagen и Bosch поеха ангажимент за съвместно предприятие за значително разширяване на фабриките за батерии на Volkswagen с цел да направят компанията самодостатъчна в европейското производство на акумулаторни клетки.

Производителят на автомобили и доставчикът на компоненти подписаха меморандум за разбирателство, който ще гарантира, че цялата гама от процеси и компоненти ще се доставят в рамките на Европа, като се цели водеща позиция в разходите и технологиите в индустриализацията на технологията за батерии.

Те имат за цел да създадат нова компания до края на 2022 г.

Географският аспект е ключов, както членът на борда на Volkswagen за технологии Томас Шмал обясни: „Европа има уникалния шанс да се превърне в глобален производител на батерии през следващите години.

„Има силно и нарастващо търсене за всички аспекти на производството на батерии, включително оборудването на нови гигафабрики. Volkswagen и Bosch ще проучат възможности за развитие и сформиране на тази нова индустрия за милиарди евро в Европа.“

Bosch продаде своето подразделение за клетъчна химия преди няколко години, позовавайки се на рисковите високи инвестиционни разходи, но обвързването с Volkswagen ще му позволи отново да влезе в тази растяща област.

Европа се бори да настигне Азия и особено Китай по производството на батерии.

Новото партньорство между Volkswagen и Bosch има стратегически смисъл, тъй като първият има огромен опит в производството на автомобили и вече се е ангажирал да увеличи производството на батерии, докато вторият има техническо ноухау в автоматизацията на фабриките.

Volkswagen се ангажира с европейското производство на батерии и обяви, че планира да построи шест фабрики за батерии на континента до 2030 г.

Междувременно Bosch откри фабрика за полупроводници в Дрезден миналата година.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …