.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen Лекотоварни автомобили представи e-Crafter в София

Volkswagen Лекотоварни автомобили представи e-Crafter на специално събитие в София. Освен на пазарната премиера на модела, гостите на събитието станаха свидетели на предаването на първите осем от общо 28 e-Crafter автомобила на Green Point – компания, която прави крачка към бизнес моделите на бъдещето и услугите при поискване и предлага транспорта като услуга.

По-точно, предлага краткосрочен или дългосрочен наем на товарен ван с шофьор за конкретна задача. Ивайло Кирков, бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили в България предаде ключовете  от първите осем автомобила боядисани в специалния корпоративен цвят на Green Point на Цветанка Фратева, управител на компанията. Освен това Green Point вече поръча още 20 броя от електрическия Crafter. Това е първата голяма сделка с електрически автомобили в България в сегмента на големите товарни ванове. Гостите на събитието имаха възможност да тестват на място електрическия Crafter на специално подготвено трасе. Паралелно с това, по време на официалното събитие бяха демонстрирани и цялостните решения и модели станции за зареждане от MOON, дъщерната компания на Porsche Holding.

e-Crafter

С изцяло електрическо задвижване, с нулеви локални емисии и възможност за транспортиране на полезен товар до 1 тон, електрическият e-Crafter със 100 кВт (136 к.с.) разширява гамата на на Crafter в качеството си на първия голям лекотоварен модел с на марката с нулеви емисии (Zero Emission Transporter). В същото време, дебютът в България на електрическия фургон бележи началото на офанзива в сферата на електрическата мобилност – от този момент нататък Volkswagen Лекотоварни автомобили ще разширява все повече своята гама от модели с частично и напълно електрифицирано задвижване.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …