.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen обяви нов бюджетен седан

Volkswagen пусна първия тийзър на нов бюджетен модел. Става дума за седан, наречен Polo Track. Той ще бъде предназначен предимно за страните от Латинска и Южна Америка.

Премиерата на новия модел трябва да се състои през 2023 г. Той ще бъде построен на платформата MQB, която е в основата на повечето съвременни модели на концерна Volkswagen. Седанът ще бъде произвеждан в завода в Таубате (Бразилия).

Съдейки по тийзър изображението, седанът Polo Track ще бъде много различен от европейското Polo, което претърпя обновяване през април тази година. Всички технически характеристики все още се пазят в тайна. Към момента се знае, че ще получи версия на биоетанол. Такива автомобили са особено популярни в региона.

Volkswagen представи актуализирания хечбек Polo за европейския пазар на 22 април 2021 г. След промените, един от най-популярните модели на немската марка получи външен вид в стила на осмото поколение на Golf, както и редица технологии, които преди бяха налични само за големи автомобили като Touareg.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …