.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen обяви премиерата на новия Amarok

Volkswagen ще покаже следващото поколение на пикапа Amarok през следващата година. Приемането на поръчки за модела в Европа ще започне в края на 2022 г., съобщават от пресслужбата на немската марка.

„Amarok ще бъде пуснат на пазара през 2022 г. и ще бъде наличен за поръчка само в няколко западни страни“, казват от Volkswagen.

Новото поколение на пикапа ще се произвежда в Аржентина, град Генерал Пачеко. В бъдеще автомобилът ще бъде сглобяванв южноафриканския Силвъртън. Предишното поколение на Amarok се правет в завода в Хановер, Германия.

Очаква се новият Volkswagen Amarok да споделя основните компоненти и възли с новия пикап Ford Ranger, който дебютира в края на ноември. Американският пикап е оборудван с 2,0-литров турбодизел и 2,3-литров EcoBoost бензинов четирицилиндров турбо агрегат. Моделът ще се предлага и с нов 3,0-литров V6 дизелов двигател, чиято мощност все още не е известна.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …