.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen разкри дизайна на новия Amarok

Volkswagen пусна тийзър снимки на второто поколение на пикапа Amarok. Премиерата ще се състои следващата година. Европейските продажби на новия модел ще започнат в края на 2022 г. Пикапът ще бъде произвеждан във фабрики в Южна Африка и Аржентина.

На снимките е показан автомобил с двойна кабина, релси на покрива и допълнителна секция с диодни елементи. Също така автомобилътще получи повдигнат капак и големи арки на колелата. Второто поколение на Amarok ще разполага с голям мултимедиен сензорен дисплей и цифрово арматурно табло.

Volkswagen Amarok ще сподели основните компоненти и възли с новия Ford Ranger, който дебютира в края на ноември. Американският пикап е оборудван с 2,0-литров турбодизел и 2,3-литров EcoBoost бензинов четирицилиндров турбо двигател. Моделът ще се предлага и с нов 3,0-литров V6 дизелов агрегат, чиято можност все още не е известна.

Известно е, че в началото на 2019 г. Volkswagen AG и Ford се договориха за глобално сътрудничество, в рамките на което партньорите съвместно ще разработват лекотоварна автомобили , както и кросоувъри и пикапи.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …