.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen T1 с 530 к.с.

Ето нещо различно от тунинг сцената, която е препълнена с доработки на суперколи и най-вече на комерсиалния GT-R. За сефте чуваме за Фред Бернхард, който се занимава с поръчкови каросерии и е главният виновник за създаването на този уникален Volkswagen T1. 

Официалното име на този ван е Volkswagen T1 Race Taxi, който дебютира на VW Group събора във Вьортерзее.

Volkswagen T1 Race Taxi

Ванът е базиран върху оригинален Volkswagen T1, като двигателят е с въздухно охлаждане и е взет от Porsche 993 – последното поколение 911 преди иконата да премине към водно охлаждане. Моторът е подсилен с два турбокомпресора и безпроблемно генерира 530 к.с. и 757 Нм максимален въртящ момент. Двигателят е комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия от Porsche 996 GT3, докато кормилната система и спирачките са от старото 993.

Този респектиращ Volkswagen T1 Race Taxi е с 18-цолови BBS джанти и тежи само 1500 кг, благодарение на голямото количество детайли, изработени от въглеродни нишки.

Volkswagen T1 Race Taxi

На чичо ви Бернхард са му били необходими шест години да създаде тази красива машина. „За мен беше професионално предизвикателство. Исках да открия лимита на възможностите си”, коментира Фред.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …