.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Volvo Cars tests new wireless charging technology

Volvo Cars интегрира и тества нова технология

Миналата година Volvo Cars взе участие в стартирането на инициативата Green City Zone в Гьотеборг, която има за цел да постигне транспорт без вредни емисии до 2030 г. Тестването в градски условия ще позволи на компанията да ускори развитието на технологиите и услугите в областта на електрификация.

За период от три години най-големият таксиметров оператор в Северния регион ще използва като таксита напълно електрически автомобили Volvo XC40 Recharge, които ще се зареждат безжично на станциите в Гьотеборг, Швеция.

„Green City Zone в Гьотеборг ни позволява да опитаме вълнуващи нови технологии в реална среда и да ги оценим във времето и като потенциал за бъдещо по-широко въвеждане“, каза Матс Моберг, ръководител на отдел „Изследвания и разработки“ във Volvo Cars.

Зарядните станции, които ще се използват за теста, ще се доставят от Momentum Dynamics, водещ доставчик на безжични електрически системи. Зареждането започва автоматично, когато съвместимо превозно средство паркира над зарядна подложка инсталирана на улицата.

Зарядната станция изпраща енергия чрез зарядната подложка, която се улавя от приемник на автомобила. Volvo Cars ще използва своята 360-градусова система от камери, за точно локализиране на подложката. Мощността на безжичното зареждане ще бъде повече от 40 kW.

Автомобилите Volvo ще се използват повече от 12 часа на ден и ще изминават 100 000 км годишно, което ще тества издръжливостта им.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …