.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volvo инвестира 800 млн. паунда в завода в Торсланда

Volvo ще инвестира повече от 800 млн. паунда за модернизиране на най-голямата си фабрика, за да се подготви за преминаването към производство на изцяло електрически автомобили , като въведе завод за сглобяване на батерии и нова технология за създаване на алуминиеви части.

Компанията, която ще премине само към електромобили до 2030 г., през следващите няколко години ще обнови най-големия си завод в Торсланда, Швеция, като се фокусира върху устойчиви технологии и производствени процеси.

Volvo ще въведе мегалеене като част от обновяването на фабриката, метод за производство на алуминиеви части, за който производителят казва, че създава редица предимства по отношение на устойчивост, цена и ефективност на автомобила.

Мегалеенето е процес, използван също от Tesla за  компактния кросоувър Model Y. Той включва производството на основни компоненти на автомобила като една алуминиева част, а не няколко по-малки.

Volvo посочва , че процесът ще подобри енергийната ефективност и ще позволи на дизайнерите да използват по-добре пространството в интериора и багажните зони на автомобила. Други заявени предимства включват спестяване на разходи и намален отпечатък върху околната среда.

„Това, което разглеждаме като отправна точка, е да излеем задния под, където заменяме 100 части с една“, заяви Микаел Фермер, автор на платформата за автомобили на Volvo. „Това има някои очевидни предимства, като например намалена производствена сложност.

Други промени във фабриката ще включват добавянето на нов завод за сглобяване на батерии, който ще се използва за интегриране на акумулаторни клетки и модули в подовата структура на автомобилите на Volvo.

Логистичната зона на компанията също ще бъде обновена, а бояджийският цех обновен с нови машини и процеси, които се очаква да допринесат за намаляване на консумацията на енергия и емисиите.

„С тези инвестиции правим важна стъпка към нашето изцяло електрическо бъдеще и се подготвяме за още по-модерни и по-добри електромобили Volvo,“ каза изпълнителният директор на Volvo Хакан Самуелсон.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …