.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volvo The Iron Knight [2400 к.с.] срещу Volvo S60 Polestar [400 к.с.]

Вижте пистовият дуел между свирепия влекач и машината от WTCC

Volvo Trucks и Volvo Cars са две отделни компании, но поддържат приятелски отношения. Това не им пречи обаче да си организират пистов дуел и да покажат кой е с по-големите мускули. В това видео Volvo Trucks изкарва своя мощен 2400 к.с. влекач The Iron Knight срещу S60 Polestar TC1 от WTCC (World Touring Car Championship).

The Iron Knight разполага с 12,8-литров шестцилиндров дизел с четири турбини. Той генерира максимален въртящ момент от 5993 Нм, с които може да обърне въртенето на планетата.

От другата страна имаме Volvo S60 Polestar TC1, което е с далеч по-скромния на обем 1,6-литров бензинов турбо мотор. От него са изстискани 400 к.с., които се предават към предните колела през 6-степенна секвенциална скоростна кутия.

Първото състезание между двете шведски машини е класически драг дуел на 402 метра. Както ще видите сами от видеото, което си струва гледането, влекачът побеждава с малка преднина. Трябва да имаме предвид и мократа писта, която също е един от факторите за загубата на състезателното S60, но това не умаловажава успеха на Железния рицар, както е кръстен влекача.

Битката продължава на шведскта писта Mantorp Park с гонка по трасето в рамките на една обиколка. Имайки предвид, че всичко е PR, имаме малка доза съмнение в победата на Volvo S60 Polestar TC1 над The Iron Knight. И все пак, добро видео от Volvo!

Вижте още

Това е единственият Nissan Juke Hybrid Rally Tribute [Видео]

Nissan създаде единствен по рода си Juke Hybrid Rally Tribute, който е вдъхновен от участието …