.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

VW Arteon R ще е с нов VR6 турбо и над 400 к.с. [Официално]

Ето ви Volkswagen, който може да да изчерви собствениците на Porsche Panamera

Volkswagen ще разшири R портфолиото си, като топ моделът на марката в Европа ще получи най-мощното задвижване. С други думи флагманът Arteon ще бъде екипиран с нов 3,0-литров VR6 двигател, който в момента се разработва. Шестцилиндровият турбо мотор трябва да генерира 404 к.с. Това е с цели 128 к.с. повече от най-мощния VW Arteon в момента.

VW Arteon R ще получи и 4Motion система за задвижване на четирите колела.

Относно новият VR6 двигател, той вероятно ще бъде по примера на 2,8-литровия VR6 мотор при Golf III и Corrado (на снимката по-долу). Шестте цилиндъра са подредени в шахматна последователност, като това позволява компактност на 4-цилиндров мотор и мощност като на V6.

Конфигурацията на стария 2,8-литров VR6 двигател на Volkswagen

Новината за новоразработваният VR6 двигател идва от говорителя на VW за продуктовата гама Мартин Хубе. Той разкри, че VW Arteon R „ще бъде истинска пъргава и мощна кола“. Хубе добавя, че моделът „ще може да се справя с всички Porsche Panamera по пътя си“. Вероятно човекът на VW визира базовите версии на Panamera.

R вариантът на VW Arteon вече е официално потвърден, като вероятно скоро това ще се случи и за очакваната шутинг брейк версия. Да видим…

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *