.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Серийният Fenyr SuperSport е с 900-конен двигател от RUF [Видео]

W Motors публикува ново видео, което хвърля поглед върху това как ще изглежда заводската версия на Fenyr SuperSport. Серийният модел е естественото продължение на концепта със същото име, показан през 2015 г. на автосалона в Дубай.

W Motors Fenyr SuperSport ще бъде произведен в лимитирана серия от 25 екземпляра. Всеки един ще бъде с карбонова каросерия и двигател, разработен от тунинг магьосниците RUF – същите, които правят страхотни Porsche-та в Германия.

Сърцето на ексклузивния Fenyr SuperSport е 4,0-литров шестцилиндров боксер, минал през ръцете на RUF инженерите. Той е окомплектован с два турбокомпресора, благодарение на които се генерират 900 к.с. мощност. Максималният въртящ момент от 1200 Нм се предава към задните колела чрез 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и диференциал с ограничено приплъзване.

Благодарение на леката си карбонова каросерия Fenyr SuperSport тежи ниските за суперавтомобил 1200 кг. От 0-100 км/ч суперколата ускорява за 2,7 секунди и може да развие близо 400 км/ч.

Бутиковата автомобилна компания W Motors е основана през юли 2012 в столицата на Ливан – Бейрут. Първият модел на новородената марка е струващият 5,6 млн. лв. Lykan Hypersport, произведен само в 7 екземпляра. Един от тях участва в седмата част на „Бързи и яростни“, където режисьорите решават, че ще е много „cool“ Lykan Hypersport да скочи от небостъргач и да кацне в друг. Така и става във филма, Lykan лети…

През 2013 г. централата на W Motors се премества в Дубай.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *